Zevgari erotevmeno krasi

Τα έξι λάθη που καταστρέφουν το ραντεβού

Για τους περισσότερους ανθρώπους τα ερωτικά ραντεβού με πρόσωπα που τώρα γνωρίζουν προκαλούν ένα κράμα συναισθημάτων που περιλαμβάνει ενθουσιασμό, αμηχανία και αγωνία. Ο συνδυασμός αυτών των συναισθημάτων δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος και συχνά οδηγεί σε ορισμένα λάθη που δυσχεραίνουν την καλή έκβαση της σχέσης, σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες μελέτες.

Τα συνηθέστερα από αυτά τα λάθη είναι τα εξής:

 1. Μεγάλες προσδοκίες.
  Οταν κάποιος κάνει μια γνωριμία και έχει εξαρχής συγκεκριμένες προσδοκίες είναι πιθανό να διαπιστώσει πολύ νωρίς ότι το άτομο που γνώρισε δεν ανταποκρίνεται σε αυτές. Από στατιστικής πλευράς είναι απίθανο να ταιριάζει κάποιος «γάντι» με τις δικές μας επιθυμίες/προσδοκίες και το πιθανότερο είναι ότι έστω και υποσυνείδητα θα εμποδίσουμε την εξέλιξη της σχέσης. Αντιθέτως, όταν κάποιος ξεκινάει μια γνωριμία με ανοικτό μυαλό, αφήνοντας περιθώρια ώστε να του αποκαλυφθούν αρκετές πτυχές του άλλου, μπορεί στ’ αλήθεια να δώσει στον εαυτό του τη δυνατότητα να γνωρίσει κάποιον ο οποίος δεν εξυπηρετεί τις προκαθορισμένες επιθυμίες του, αλλά δημιουργεί μια νέα σχέση μαζί του.
 2. Συμβιβασμός στους βασικούς όρους.
  Αν και είναι σημαντικό να είναι κανείς ευέλικτος, εξίσου σημαντικό είναι να γνωρίζει τι είδους σχέση θέλει να κάνει, καθώς και τα προσωπικά του/της όρια, πριν αφεθεί συναισθηματικά. Με άλλα λόγια, το άτομο που θα επιλέξει κάποιος να κάνει σχέση θα πρέπει να είναι ένα πρόσωπο με το οποίο είναι μεν αρκετά διαφορετικό, αλλά όχι στα πολύ σημαντικά και θεμελιώδη ζητήματα. Αυτά πρέπει να είναι αδιαπραγμάτευτα.
 3. Πολλές αποκαλύψεις από πολύ νωρίς.
  Κάποιες φορές νιώθουμε πολύ άνετα με ένα πρόσωπο, με αποτέλεσμα να μοιραζόμαστε αμέσως μαζί του όλες τις πτυχές της ζωής μας. Αυτό μπορεί να είναι κουραστικό για το άλλο άτομο, το οποίο καλείται να διαχειριστεί πολλές πληροφορίες για εμάς, χωρίς ακόμα να μας γνωρίζει. Είναι σαν να επιβάλλουμε μεγάλη εγγύτητα προτού καταλάβουμε αν το άλλο άτομο νιώθει εξίσου άνετα με αυτό. Το μοίρασμα των πληροφοριών πρέπει να γίνεται σταδιακά – και σταδιακά να δημιουργείται η εγγύτητα.
 4. Παίζουμε παιχνίδια.
  Οι ενήλικοι συνήθως προτιμούν να συναναστρέφονται με άτομα που γνωρίζουν τι θέλουν και ποιοι είναι, και μακροπρόθεσμα δεν ωφελεί να προσπαθούμε να χειραγωγήσουμε τον άλλο παρουσιάζοντας μια ψευδή εικόνα για εμάς. Προτιμότερο είναι να δίνουμε έμφαση στον αυθεντικό μας εαυτό, αποφεύγοντας τις υπερβολές και τις βιασύνες (είναι καλύτερα να αφήνουμε χρόνο από το ένα ραντεβού στο επόμενο).
 5. Αναφορά στους πρώην.
  Το παρόν πάντοτε επηρεάζεται από το παρελθόν, αλλά δεν ωφελεί να αναφερόμαστε στις προηγούμενες σχέσεις όταν ακόμη βρισκόμαστε στο στάδιο των ραντεβού. Προτιμότερο είναι να δίνουμε έμφαση στο τώρα – τουλάχιστον στα πρώτα στάδια της σχέσης.
 6. Παρορμητική φαντασίωση μιας κοινής ζωής.
  Οταν αισθάνεται κανείς ερωτικό πάθος, ο οργανισμός του πλημμυρίζει από ορμόνες που κάνουν τον εγκέφαλο να ωραιοποιεί το άλλο άτομο και να παραβλέπει τα αρνητικά χαρακτηριστικά του. Φροντίστε, λοιπόν, να δίνετε επαρκή χρόνο για πολλές συναντήσεις, πριν αρχίσετε να φαντάζεστε μια κοινή ζωή στο μέλλον.

Δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ

mindmyerection

Ψυχογενής Στυτική Δυσλειτουργία

Μάθετε πώς να την διαχειριστείτε και πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας μέσα απο μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο.

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο ζείτε, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις συνεδρίες μας μέσω διαδικτύου. Οι συνεδρίες αυτές δεν διαφέρουν από εκείνες που γίνονται στο γραφείο μου.

Τελευταίες Δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

Κλείστε
Ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία μέσω τηλεφώνου ή email.