Δέκα άγνωστα δεδομένα για το σεξ

Δέκα άγνωστα δεδομένα για το σεξ

Η επιστήμη του σεξ παρουσιάζει συνεχώς νέα ευρήματα που συχνά ανατρέπουν όσα ξέρουμε ή έστω νομίζουμε ότι ξέρουμε. Να, λοιπόν, 10 επιστημονικά δεδομένα τα οποία παραμένουν άγνωστα σε πολύ κόσμο:

 1. Η ονείρωξη δεν αποτελεί μόνο ανδρικό φαινόμενο.
  Σε έρευνα για τη γυναικεία σεξουαλικότητα του φημισμένου αμερικανού σεξολόγου Alfred Kinsey διαπιστώθηκε ότι το 37% των γυναικών που ερωτήθηκαν είχαν βιώσει οργασμό στη διάρκεια του ύπνου τουλάχιστον μία φορά μέχρι να γίνουν 45 ετών.
 2. Οι αυτόματες στύσεις που συμβαίνουν στους άνδρες ακούσια στη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν και στις γυναίκες με διέγερση της κλειτορίδας.
  Στην πραγματικότητα οι άνθρωποι έχουν 4-5 στύσεις πέους ή κλειτορίδας στη διάρκεια κάθε νύχτας όταν κοιμούνται βαθιά (στάδιο REM του ύπνου).
 3. Οσοι κοιμούνται μπρούμυτα βλέπουν περισσότερα σεξουαλικά όνειρα.
  Γιατί; Ισως επειδή ο ύπνος σε αυτή τη θέση ασκεί πίεση στα γεννητικά όργανα, η οποία «μεταφέρεται» στα όνειρά μας.
 4. Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύουν πολλοί ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής στη διάρκεια του σεξ είναι πολύ μικρός.
  Αν, όμως, υπάρξει πρόβλημα, είναι πιθανότερο να συμβεί σε άνδρες που απιστούν, παρά όταν κάνουν σεξ με τη μόνιμη σύντροφό τους. Γιατί; Ισως διότι η απιστία προκαλεί ψυχολογικό στρες, που με τη σειρά του επηρεάζει αρνητικά την καρδιαγγειακή λειτουργία.
 5. Μερικές γυναίκες βιώνουν οργασμό από τη διέγερση των θηλών
  Έρευνες με μαγνητικό τομογράφο αποκάλυψαν ότι η διέγερση της θηλής ενεργοποιεί την ίδια περιοχή του εγκεφάλου που διεγείρεται με τον ερεθισμό του κόλπου, του τραχήλου της μήτρας και της κλειτορίδας.
 6. Οι οργασμοί δεν συμβαίνουν μόνο στους ανθρώπους, έχουν και τα ζώα.
  Φυσικά, δεν γνωρίζουμε πώς βιώνουν ψυχολογικά την εμπειρία του οργασμού αλλά η σωματική αντίδρασή τους μοιάζει πολύ με την ανθρώπινη.
 7. Το βάθος του μέσου κόλπου είναι λίγο μικρότερο από το βάθος του μέσου πέους, σύμφωνα με διάφορες μελέτες.
  Αυτό ίσως εξηγεί γιατί οι περισσότερες γυναίκες αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο μέγεθος του πέους δεν αυξάνει αναγκαστικά τη σεξουαλική ευχαρίστηση.
 8. Η απόσταση μεταξύ της κλειτορίδας και του ανοίγματος του κόλπου σχετίζεται με την πιθανότητα να έχει μια γυναίκα οργασμό στη διάρκεια της συνουσίας.
  Οταν η απόσταση είναι μικρότερη από το πλάτος του αντίχειρα της γυναίκας, είναι πιθανό να φτάνει σε οργασμό χωρίς την ανάγκη διέγερσης της κλειτορίδας.
 9. Κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης η αντίληψη για το τι είναι σεξουαλικά ελκυστικό και επιθυμητό διευρύνεται.
  Ερευνητικά δεδομένα υποστηρίζουν ότι η αυξημένη σεξουαλική διέγερση που επιτυγχάνεται μέσω του αυνανισμού μπορεί να κάνει σχεδόν οτιδήποτε και καθέναν να φαίνεται πιο ελκυστικός σεξουαλικά. Τα δεδομένα αυτά έχουν συσχετιστεί με την ανάπτυξη ασυνήθιστων σεξουαλικών ενδιαφερόντων.
 10. Αν και αρκετά σπάνιο, μερικοί άνθρωποι νιώθουν την ανάγκη να φταρνιστούν όταν φτάνουν στον οργασμό.
  Υπάρχει επίσης μια παραλλαγή αυτής της κατάστασης στην οποία ένα άτομο φταρνίζεται απλά όταν βιώνει σεξουαλική διέγερση. Τα ακριβή αίτια του φαινομένου δεν είναι γνωστά, αλλά πιθανώς είναι νευρολογικής προέλευσης.

Δημοσιεύτηκε στα ΝΕΑ

Image by senivpetro on Freepik

mindmyerection

Ψυχογενής Στυτική Δυσλειτουργία

Μάθετε πώς να την διαχειριστείτε και πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας μέσα απο μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο.

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο ζείτε, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις συνεδρίες μας μέσω διαδικτύου. Οι συνεδρίες αυτές δεν διαφέρουν από εκείνες που γίνονται στο γραφείο μου.

Τελευταίες Δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

Κλείστε
Ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία μέσω τηλεφώνου ή email.