Νευριασμένο Ζευγάρι

Πώς επιδρά ο θυμός στην ερωτική συμπεριφορά

Το ότι τα αρνητικά συναισθήματα έχουν αρνητική επίδραση στη σεξουαλική συμπεριφορά είναι γνωστό. Ωστόσο, πρόσφατη μελέτη ερευνά πιο ειδικά συγκεκριμένους τομείς της σεξουαλικής συμπεριφοράς που επηρεάζονται από συχνά συναισθήματα θυμού.

Ενώ θα περίμενε κανείς πως ο θυμός θα μείωνε τη διάθεση για σεξ, τα αποτελέσματα ήταν ανατρεπτικά.

Ο θυμός δεν είχε σημαντική σχέση με τα κίνητρα των ανθρώπων για να κάνουν σεξ. Τα συναισθήματα του θυμού δεν επηρέαζαν ούτε τη διάθεση ούτε την ανάγκη για σεξουαλική ευχαρίστηση. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν τα ίδια τόσο για τις γυναίκες όσο και για τους άνδρες.

Η ίδια μελέτη ανέδειξε πως ο θυμός είχε σημαντική επίδραση στον τρόπο που κάνει κάποιος σεξ. Συγκεκριμένα, ο θυμός σχετίστηκε σημαντικά με περισσότερο νευρωτικό (αγχωμένο), απρόσωπο και επιθετικό σεξ.

Η ισχυρότερη σχέση διαπιστώθηκε ανάμεσα στον θυμό και το απρόσωπο σεξ. Τα αποτελέσματα αυτά ήταν πιο έντονα στη σεξουαλική συμπεριφορά των ανδρών συγκριτικά με των γυναικών.

Φαίνεται λοιπόν πως η σεξουαλική συμπεριφορά μοιάζει με καμβά, στον οποίο εκφράζονται η προσωπικότητα και τα συναισθήματά μας, ακόμη κι όταν αυτά είναι αρνητικά.

Muscatello M (2010) The Relationship between Anger and Heterosexual Behavior. An Investigation in a Nonclinical Sample of Urban Italian Undergraduates. J Sex Med 7:3899–3908.

mindmyerection

Ψυχογενής Στυτική Δυσλειτουργία

Μάθετε πώς να την διαχειριστείτε και πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας μέσα απο μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο.

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο ζείτε, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις συνεδρίες μας μέσω διαδικτύου. Οι συνεδρίες αυτές δεν διαφέρουν από εκείνες που γίνονται στο γραφείο μου.

Τελευταίες Δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

Κλείστε
Ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία μέσω τηλεφώνου ή email.