Ζευγάρι

Πώς επηρεάζουν αλκοόλ και ναρκωτικά το σεξ

Σχετική έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 9 ευρωπαϊκές χώρες (ανάμεσά τους και η Ελλάδα) σε άτομα ηλικίας 16 έως 35 ετών. Όσοι δήλωσαν πως τον προηγούμενο μήνα είχαν έστω μία φορά μεθύσει, καθώς και εκείνοι που είχαν κάνει χρήση κάνναβης ή κοκαΐνης ή ecstasy, είχαν περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους στη διάρκεια της ζωής τους, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να μη λαμβάνουν μέτρα προφύλαξης και αντισύλληψης, καθώς και να έχουν μετανιώσει για κάποιες από τις σεξουαλικές τους επαφές.

Η χρήση αλκοόλ και ναρκωτικών πριν από το σεξ γίνεται τυχαία ή συνειδητά;

Τα αποτελέσματα της προαναφερθείσας μελέτης έδειξαν ότι το αλκοόλ χρησιμοποιούταν περισσότερο για να διευκολυνθεί η σεξουαλική επαφή.

Η κοκαΐνη, το ecstasy και η κάνναβη χρησιμοποιούνταν για να αυξηθεί η σεξουαλική διέγερση και να βιώνονται πιο έντονα οι σεξουαλικές αισθήσεις. Το πιο ανησυχητικό είναι πως η χρήση των ουσιών αυτών σε εκατομμύρια νέους έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι των σεξουαλικών τους στρατηγικών, πράγμα που ενθαρρύνει την περαιτέρω χρήση τους.

Πολλοί νέοι άλλωστε αγνοούν ότι και το αλκοόλ και τα ναρκωτικά μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στη σεξουαλική λειτουργία (δημιουργώντας π.χ. προβλήματα στύσης, εκσπερμάτισης κ.λπ) και μάλιστα οι συνέπειες να είναι μακροχρόνιες.

Bellis MA, Hughes K, Calafat A et al. (2008) Sexual uses of alcohol and drugs and the associated health risks: a cross sectional study of young people in nine European cities. BMC Public Health 8:155.

mindmyerection

Ψυχογενής Στυτική Δυσλειτουργία

Μάθετε πώς να την διαχειριστείτε και πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας μέσα απο μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο.

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο ζείτε, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις συνεδρίες μας μέσω διαδικτύου. Οι συνεδρίες αυτές δεν διαφέρουν από εκείνες που γίνονται στο γραφείο μου.

Τελευταίες Δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

Κλείστε
Ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία μέσω τηλεφώνου ή email.