απογοητευμένος άνθρωπος

Νέα θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία

Υπάρχει πραγματική θεραπεία για τη στυτική δυσλειτουργία όταν τα αίτιά της είναι αγγειακά;

Τα αγγειακά προβλήματα αποτελούν το 70% των περιπτώσεων οργανικής στυτικής δυσλειτουργίας και οφείλονται σε μείωση της φυσιολογικής ροής αίματος και αδυναμία εγκλωβισμού του αίματος μέσα στα σηραγγώδη σώματα λόγω βλαβών στο αγγειακό δίκτυο του πέους.

Έως σήμερα οι θεραπευτικές επιλογές για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας αγγειακής αιτιολογίας (φαρμακευτική αγωγή και χειρουργική τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης) αντιμετώπιζαν μόνο το σύμπτωμα (αδυναμία στύσης) περιστασιακά, αλλά όχι την αιτία, δηλαδή τη μείωση της ροής του αίματος στα σηραγγώδη σώματα του πέους.

Τα κρουστικά κύματα αποτελούν τη νέα θεραπευτική μέθοδο με την οποία γίνεται εφικτή πλέον η ίαση της πάθησης. Η θεραπεία γίνεται με την απευθείας εξωτερική εφαρμογή κρουστικών κυμάτων μέσω ειδικής συσκευής παραγωγής κρουστικών κυμάτων. Πλεονέκτημα της μεθόδου είναι το γεγονός πως δε χρειάζεται αναισθησία, είναι εντελώς ανώδυνη και έως σήμερα δεν καταγράφηκαν παρενέργειες.

Έχει αποτελέσματα ακόμη και σε ασθενείς με σοβαρού βαθμού στυτική δυσλειτουργία;

Τα κρουστικά κύματα έχουν προταθεί την τελευταία τριετία ως η πρώτη θεραπεία που δίνει τη δυνατότητα ίασης σε άνδρες με πρόβλημα στύσης αγγειακής αιτιολογίας. Μετά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, η μέθοδος δοκιμάστηκε σε ασθενείς με σοβαρό πρόβλημα, όπου η φαρμακοθεραπεία δεν ήταν αποτελεσματική (μελέτη Vardi, 2011).

Από τους 29 άνδρες μέσης ηλικίας 61 ετών που υποβλήθηκαν στη θεραπεία, 10 άνδρες είχαν ολοκληρωμένες επαφές χωρίς την ανάγκη φαρμάκων, ενώ άλλοι 11 επανήλθαν στην ενεργό σεξουαλική ζωή με τη βοήθεια και των φαρμάκων της στύσης.

Τα αποτελέσματα αυτά δίνουν για πρώτη φορά βάσιμες ελπίδες στους άνδρες στους οποίους τα φάρμακα δεν έφερναν αποτέλεσμα και η μόνη επιλογή τους έως σήμερα ήταν η τοποθέτηση πεϊκής πρόθεσης με εγχείρηση.

mindmyerection

Ψυχογενής Στυτική Δυσλειτουργία

Μάθετε πώς να την διαχειριστείτε και πως μπορείτε να βοηθήσετε τον εαυτό σας μέσα απο μία σειρά εκπαιδευτικών βίντεο.

Διαδικτυακές Συνεδρίες

Ανεξάρτητα από το μέρος στο οποίο ζείτε, στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε τις συνεδρίες μας μέσω διαδικτύου. Οι συνεδρίες αυτές δεν διαφέρουν από εκείνες που γίνονται στο γραφείο μου.

Τελευταίες Δημοσιεύσεις σε ΜΜΕ

Κλείστε
Ραντεβού

Για να κλείσετε ραντεβού μπορείτε να επικοινωνήσετε με την γραμματεία μέσω τηλεφώνου ή email.