MME

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Τίτλος Περιγραφή
Η βιασύνη κατά τη χρήση προφυλακτικού Tα προφυλακτικά είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για την προστασία από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και την αποφυγή των ανεπιθύμητων κυήσεων.
Ποια είναι τα αίτια της απιστίας Γιατί απιστούν οι άνθρωποι;
Δέκα άγνωστα δεδομένα για το σεξ Η επιστήμη του σεξ παρουσιάζει συνεχώς νέα ευρήματα που συχνά ανατρέπουν όσα ξέρουμε ή έστω νομίζουμε ότι ξέρουμε. 10 επιστημονικά δεδομένα τα οποία παραμένουν άγνωστα σε πολύ κόσμο:
Τι σημαίνει να είναι κάποιος θετικός στο σεξ Ο όρος «θετικός στο σεξ» μπορεί να ερμηνευθεί με διάφορους τρόπους, αλλά συνήθως περιλαμβάνει το να έχει κάποιος θετική στάση απέναντι στο σεξ και να νιώθει άνετα με τη σεξουαλική του ταυτότητα και τις σεξουαλικές συμπεριφορές των άλλων.
Όχι στο σεξ από υποχρέωση Για ποιον λόγο κάνετε σεξ; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό αλλά ουσιώδες. Πολλοί δεν κάνουν σεξ επειδή τους ευχαριστεί ή τους κάνει να νιώθουν κοντά με τον/την σύντροφό τους, αλλά επειδή δεν θέλουν να τον/την κακοκαρδίσουν ή να του/της δώσουν δικαίωμα να πει ότι δεν εκτελούν τα συζυγικά τους καθήκοντα.
Γιατί μας κάνει πιο ευτυχισμένους το σεξ; Το σεξ είναι μία από τις (λίγες) ευχάριστες δραστηριότητες της ζωής που δεν δημιουργεί μόνο άμεση ευχαρίστηση, αλλά μακροπρόθεσμα σχετίζεται με μεγαλύτερη ευτυχία. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Επικίνδυνος ο εφησυχασμός για το AIDS Η πεποίθηση των ομοφυλόφιλων ανδρών ότι η HIV/AIDS λοίμωξη είναι δυνατόν να αντιμετωπιστεί καλύτερα παρά ποτέ μπορεί να τους οδηγεί σε πιο ριψοκίνδυνες σεξουαλικές συμπεριφορές, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Τι θα ζητούσαν οι γυναίκες από ένα φάρμακο για το σεξ Πριν από λίγο καιρό εγκρίθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο φάρμακο για την αύξηση της σεξουαλικής επιθυμίας των γυναικών. Η διάθεσή του προκάλεσε διαφωνίες για το αν είναι σωστό ή όχι να παράγονται φάρμακα που βελτιώνουν τη σεξουαλική ζωή των γυναικών.
Ποια ζευγάρια διατηρούν το σεξουαλικό πάθος Ποιο είναι το βασικότερο χαρακτηριστικό των ζευγαριών που διατηρούν το σεξουαλικό τους πάθος;
Τι έχει δείξει η ιατρική έρευνα για τη σεξουαλικότητα των ομοφοβικών Ομοφοβικός χαρακτηρίζεται εκείνος που έχει έντονα αρνητικά συναισθήματα και αντιλήψεις για τους ομοφυλόφιλους. Τι έχει δείξει, όμως, η επιστημονική έρευνα για τη σεξουαλικότητα αυτών των ατόμων;
Πώς επηρεάζει το στρες τη γονιμότητα Η επίδραση του στρες στις πιθανότητες εγκυμοσύνης είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλά νέα ζευγάρια, αλλά δεν έχει μελετηθεί επαρκώς μέχρι σήμερα.
Η εξέλιξη των παιδιών των ομοφυλοφίλων Όπως συμβαίνει στις οικογένειες με ετεροφυλόφιλους γονείς που υιοθετούν παιδί, έτσι και σε εκείνες με ομοφυλόφιλους γονείς οι ενδοοικογενειακές διαδικασίες είναι πιο καθοριστικές από τα δομικά χαρακτηριστικά της οικογένειας.
Το 6% των Ελλήνων είναι εθισμένο στο πορνό Συνέντευξη με το περιοδικό HEALTHMAG για τον σεξουαλικό εθισμό.
Μετ' εμποδίων αρχίζουν οι νέοι τη σεξουαλική τους ζωή Προβλήματα στο κρεβάτι με την έναρξη της ερωτικής τους ζωής αντιμετωπίζουν περισσότεροι από ένας στους τρεις νέοι, ενώ σε μία στις δέκα περιπτώσεις τα προβλήματα είναι επίμονα και εξαιρετικά δυσάρεστα, σύμφωνα με νέα μελέτη.
Πως επηρεάζει την υγεία η έλλειψη τρυφερότητας Ολοένα περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν αποξενωμένοι, μόνοι ή δηλώνουν πως δεν έχουν έναν άνθρωπο να μιλήσουν. Η ανάγκη αυτή είναι κάτι παραπάνω από απλή επιθυμία, αφού η σωματική εγγύτητα μάς είναι απαραίτητη. Όπως διψάμε, όχι απλώς επειδή επιθυμούμε να πιούμε νερό, αλλά γιατί έχουμε ανάγκη το νερό, έτσι έχουμε ανάγκη για τροφή, για ξεκούραση, για σωματική εγγύτητα και εν τέλει για τρυφερότητα.
Πως επηρεάζει τη σεξουαλική ζωή το έμφραγμα πριν από τα 50 Η εμπειρία του εμφράγματος συνήθως προκαλεί έντονη ανησυχία για τη ζωή αλλά και συμπτώματα κατάθλιψης και άγχους. Οι παράγοντες αυτοί στη συνέχεια εμποδίζουν τη σεξουαλική επιθυμία και διέγερση.
Ρωτήσαμε μια Σεξολόγο αν Όντως οι Δεξιοί Χαίρονται Περισσότερο το Σεξ Το vice μου ζήτησε να σχολιάσω μια έρευνα που υποστηρίζει πως οι Δεξιοί ειναι πιο ικανοποιημένοι σεξουαλικά από τους αριστερούς.
Μια φορά άπιστος, πάντα άπιστος; Ο λαός λέει συχνά ότι οι άπιστοι «το ‘χουν στο αίμα τους», υπονοώντας πως υπάρχει βιολογική βάση στην απιστία. Η άποψη αυτή ενδεχομένως δεν είναι εντελώς αβάσιμη.
Ακόμα δεν Έμαθες να Βάζεις Σωστά το Προφυλακτικό Εφτά συχνά λάθη στην χρήση του προφυλακτικού.
Γιατί αυξάνονται τα σεξουαλικά προβλήματα στους νεαρούς άνδρες Στο άρθρο φαίνεται πως η διαδικτυακή πορνογραφία ευθύνεται για τη τεράστια αύξηση των σεξουαλικών δυσλειτουργιών των νέων ανδρών. Πριν λίγα χρόνια δεν το υποπτευόμουν, αλλά σήμερα είναι μια πραγματικότητα της καθημερινής κλινικής εμπειρίας.
Τα έξι λάθη που καταστρέφουν το ραντεβού Για τους περισσότερους ανθρώπους τα ερωτικά ραντεβού με πρόσωπα που τώρα γνωρίζουν προκαλούν ένα κράμα συναισθημάτων που περιλαμβάνει ενθουσιασμό, αμηχανία και αγωνία. Ο συνδυασμός αυτών των συναισθημάτων δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμος και συχνά οδηγεί σε ορισμένα λάθη που δυσχεραίνουν την καλή έκβαση της σχέσης, σύμφωνα με αρκετές πρόσφατες μελέτες.
Τι μπορεί να σημαίνουν τα σεξουαλικά όνειρα Τα σεξουαλικά όνειρα είναι πολύ συνηθισμένα και συχνά δημιουργούν απορία διότι δεν ανταποκρίνονται απαραίτητα σε αυτό που επιθυμούμε στ’ αλήθεια.
Όταν το καλοκαίρι δεν βελτιώνεται η ερωτική επιθυμία Η ερωτική επιθυμία είθισται να αυξάνεται το καλοκαίρι και τα περισσότερα ζευγάρια αναφέρουν πιο έντονη ερωτική δραστηριότητα, πιθανώς επειδή έχουν αυξημένη κοινωνικότητα και εξόδους, βελτιωμένη γενική ψυχική διάθεση και λιγότερο εργασιακό φόρτο.
Πού οφείλονται τα προβλήματα στύσης στους νέους Ένας στους 20 άνδρες ηλικίας κάτω των 40 ετών πάσχει από στυτική δυσλειτουργία, η οποία συχνά δεν έχει παθολογική ή οργανική αιτία αλλά ψυχολογική.
Γιατί κάνουν οι νέοι ολοένα λιγότερο σεξ Κάθε γενιά είναι πιο φιλελεύθερη σεξουαλικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες. Για παράδειγμα, η νεολαία του ‘60 συντάραξε τις προηγούμενες γενιές με την καθιέρωση του αντισυλληπτικού χαπιού, ενώ οι νέοι του ‘80-’90 προκάλεσαν δυσφορία στους παλαιότερους με την αυξανόμενη αποδοχή των ομοφυλόφιλων και αμφιφυλόφιλων ατόμων. Ομως η πορεία αυτή ανακόπηκε με τους νέους του 2000. Οι νέοι της χιλιετίας, όπως αποκαλούνται όσοι ήταν 20-25 ετών γύρω στο 2000, έκαναν λιγότερο σεξ και είχαν λιγότερους ερωτικούς συντρόφους σε σύγκριση με τους γονείς τους στην αντίστοιχη ηλικία. Επίσης, ήταν δεσμευμένοι από δάνεια σπουδών, ξεκινούσαν εργασία σε μια συντετριμμένη παγκόσμια οικονομία, ζούσαν τον φόβο του ιού HIV και χρησιμοποιούσαν πολύ το Διαδίκτυο.
Πού μπορεί να οφείλεται η ξηρότητα του κόλπου Μία στις δύο γυναίκες ηλικίας 51 έως 60 ετών, δύο στις τρεις γυναίκες μετά τα 60 αλλά και σχεδόν δύο στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας αντιμετωπίζουν ξηρότητα του κόλπου, η οποία κάνει δυσάρεστη τη σεξουαλική επαφή και συνήθως προκαλεί πόνο κατά τη διείσδυση.
Πορνογραφία στο διαδίκτυο: Τα υπέρ και τα κατά στη σεξουαλική μας ζωή Το διαδίκτυο και η πορνογραφία (διαθέσιμη σήμερα σχεδόν αποκλειστικά από το διαδίκτυο) είναι απλώς «αποκυήματα ψυχολογικής και σεξουαλικής παθολογίας» ή μήπως σε κάποιες περιπτώσεις -όπως φαίνεται να πιστεύουν πολλοί σεξολόγοι- μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη σεξουαλική διάγνωση ή ακόμη και στη θεραπεία ενήλικων ζευγαριών, εφόσον φυσικά πρώτα έχει ξεπεράσει το ζευγάρι κάποια ταμπού και θέματα ηθικής;
Τι είναι ο πονοκέφαλος του σεξ Οι σεξουαλικοί πονοκέφαλοι είναι ένα είδος κεφαλαλγίας που σχετίζεται με τη σεξουαλική δραστηριότητα και μπορεί να εκδηλωθεί στη διάρκεια του σεξ, του οργασμού ή της αυτοϊκανοποίησης.
Ποιος είναι ο ρόλος των ερωτικών φιλιών Τα ερωτικά φιλιά είναι συνηθισμένα στους περισσότερους πολιτισμούς του κόσμου και μοιραία αναρωτιέται κανείς ποιος ακριβώς είναι ο ρόλος τους.
100 Μικρές Σεξουαλικές Αλήθειες
Οι τέσσερις κατηγορίες της γρήγορης εκσπερμάτισης Τι είναι η γρήγορη εκσπερμάτιση και σε τι διαφέρει από την πρόωρη; Ποιες από τις κατηγορίες της γρήγορης εκσπερμάτισης προκαλούν μεγαλύτερη δυσφορία;
Η αντιμετώπιση της πρόωρης εκσπερμάτισης Ο έλεγχος της εκσπερμάτισης φαίνεται πως δεν είναι στη φύση του ανθρώπου, καθώς άρχισε να απασχολεί τους άντρες μόνο μετά το φεμινιστικό κίνημα, όταν προτάθηκε η σημασία του οργασμού στις γυναίκες. Σήμερα αποτελεί το πιο συχνό ανδρικό σεξουαλικό πρόβλημα, απασχολώντας έναν στους πέντε άνδρες σε όλο το σεξουαλικώς ενεργό ηλικιακό φάσμα. Σύμφωνα με τα αναθεωρημένα διαγνωστικά κριτήρια που εκδόθηκαν πέρυσι στις ΗΠΑ, ως πρόωρη ορίζεται η εκσπερμάτιση που γίνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό από τη στιγμή της διείσδυσης.
Η ηλεκτρονική αποστολή σεξουαλικών φωτογραφιών Τι είναι το sexting; Πόσο συχνό είναι το sexting στους εφήβους;
Η χρήση φαρμάκων για τη στύση χωρίς ιατρικό λόγο Τα φάρμακα για τη στύση χρησιμοποιούνται από σεξουαλικά υγιείς άνδρες; Ποιες είναι οι συνέπειες της χρήσης των φαρμάκων για τη στύση ως lifestyle;
Ο ρόλος της συντρόφου στη γρήγορη εκσπερμάτιση Τι σημαίνει η γρήγορη εκσπερμάτιση για τον άνδρα και για τη σύντροφό του; Σχετίζεται η γρήγορη εκσπερμάτιση με την ύπαρξη σεξουαλικής δυσλειτουργίας στη γυναίκα;
Όταν το σεξ είναι επώδυνο για τις γυναίκες Τι είναι οι διαταραχές πόνου κατά τη σεξουαλική επαφή; Η εμμηνόπαυση προκαλεί σεξουαλικό πόνο;
Όταν ο άντρας έχει μειωμένη σεξουαλική επιθυμία Ποια η σχέση της μειωμένης σεξουαλικής επιθυμίας με άλλες σεξουαλικές δυσλειτουργίες στους άνδρες; Υπάρχουν άλλα αίτια για τη μειωμένη σεξουαλική επιθυμία των ανδρών;
Η σημασία του οργασμού για τις γυναίκες Πόσο σημαντικός είναι ο οργασμός για τις γυναίκες; Ποιος ο ρόλος της σεξουαλικής αυτονομίας;
Τα μυστικά της σεξουαλικής επικοινωνίας Η σεξουαλική επικοινωνία δεν είναι εύκολη διαδικασία. Είναι χρήσιμο να θυμόμαστε ότι ο καθένας συμβάλλει στην προσωπική του ευχαρίστηση και ότι ο άλλος δεν μπορεί να ξέρει πάντα τι μας αρέσει. Επομένως, ωφελεί να είμαστε προετοιμασμένοι να συζητήσουμε και όχι να αποφύγουμε το θέμα, όπως συχνά συμβαίνει.
Οφέλη και κίνδυνοι από τη σεξουαλική ρουτίνα Με το πέρασμα του χρόνου, κάθε άτομο μέσα στη σχέση αναλαμβάνει κάποιους ρόλους ώστε να είναι λειτουργική η συμβίωση και να μη χρειάζεται να γίνεται διαπραγμάτευση για καθημερινά θέματα, αλλά σχεδόν αυτόματα να διευθετούνται. Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στο σεξ.
Οι επιδράσεις της διαδικτυακής πορνογραφίας Πώς επηρεάζει η πορνογραφία τις σεξουαλικές αντιλήψεις και συμπεριφορές των εφήβων; Μπορεί να επιδράσει και στον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τον εαυτό τους;
Οι φαντασιώσεις ανάλογα με το φύλο Διαφέρουν οι ερωτικές φαντασιώσεις γυναικών και ανδρών; Ποια επίδραση έχουν οι φαντασιώσεις στη σεξουαλική μας ζωή;
Όταν η προστασία δημιουργεί προβλήματα στύσης Oλοι γνωρίζουμε πως το προφυλακτικό αποτελεί μία από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους αντισύλληψης, αλλά συγχρόνως το μοναδικό και απαραίτητο μέτρο προστασίας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως το AIDS. Δυστυχώς, η προστασία που παρέχει φαίνεται πως δεν αρκεί για να κινητοποιήσει τους άνδρες να το χρησιμοποιούν συστηματικά. Σε κάποιους άνδρες η χρήση του προφυλακτικού δημιουργεί άμεσα προβλήματα που ίσως εκτιμώνται ως πιο σημαντικά συγκριτικά με τις προστατευτικές του ιδιότητες.
Πότε θεωρείται γρήγορη η εκσπερμάτιση Κάθε άνδρας και γυναίκα έχει βιώσει μια ερωτική πράξη να ολοκληρώνεται πρόωρα, γιατί η εκσπερμάτιση έρχεται πιο γρήγορα από τη στιγμή που θα ήθελαν. Αυτό βέβαια δεν θεωρείται πρόβλημα όταν συμβαίνει περιστασιακά ή κάτω από ειδικές συνθήκες π.χ. στην αρχή μιας σχέσης ή ύστερα από σεξουαλική αποχή του άνδρα για σημαντικό χρονικό διάστημα.
Στυτική δυσλειτουργία και κατάθλιψη Τι σηματοδοτεί η κατάθλιψη στον άνδρα με στυτική δυσλειτουργία; Πόσο συχνή είναι η κατάθλιψη στους ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία;
Νέος ο ένας στους τέσσερις άνδρες με πρόβλημα στύσης Η στυτική δυσλειτουργία συμβαίνει στους νέους; Πώς εξηγείται το φαινόμενο αυτό;
Ποια προβλήματα στη σχέση επηρεάζουν τη στύση Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν και ποια προβλήµατα στη σχέση προκαλούν στυτική δυσλειτουργία; Το ερώτημα είναι πώς αντιµετωπίζεται η στυτική δυσλειτουργία όταν συνυπάρχουν προβλήµατα στη σχέση.
Η μειωμένη ερωτική επιθυμία στις γυναίκες Ποιο είναι το πιο συχνό σεξουαλικό πρόβλημα των γυναικών; Πώς πρέπει όμως να αντιδρούν οι γυναίκες που βιώνουν κάποιο σεξουαλικό πρόβλημα;
Η αυτοϊκανοποίηση βελτιώνει τη σεξουαλικότητα των γυναικών Πώς επηρεάζει η αυτοϊκανοποίηση τις γυναίκες; Γιατί η αυτοϊκανοποίηση σχετίζεται με καλύτερη σεξουαλική ζωή για τις γυναίκες;
Σχετίζονται κατάθλιψη και σεξουαλικές δυσλειτουργίες; Η κατάθλιψη είναι αίτιο ή αποτέλεσμα των σεξουαλικών δυσλειτουργιών; Τι μπορεί να κάνει κάποιος που υποφέρει και από κατάθλιψη και από σεξουαλική δυσλειτουργία;
Το χρόνιο στρες «σκοτώνει» την σεξουαλική διέγερση Πόσο επιδρά το στρες στη σεξουαλική διέγερση των γυναικών; Γιατί το στρες επηρεάζει τη σεξουαλική διέγερση των γεννητικών οργάνων;
Η φροντίδα της σεξουαλικής ζωής σε μακροχρόνια σχέση Σχεδόν όλα τα ζευγάρια θα αισθανθούν κάποιες φορές ότι η σεξουαλική τους ζωή έχει γίνει μονότονη ή παραμελείται ή αναβάλλεται με μεγαλύτερη επιθυμία. Γιατί συμβαίνει αυτό;
Όταν ο ένας θέλει και ο άλλος όχι Φανταστείτε πώς θα ήταν αν με τον ή τη σύντροφό σας έπρεπε να τρώτε κάθε μέρα το ίδιο φαγητό, την ίδια στιγμή, στην ίδια ποσότητα με την ίδια όρεξη! Αν αντικαταστήσετε τη λέξη φαγητό με τη λέξη σεξ, καταλαβαίνετε αυτό που συχνά συμβαίνει στις σχέσεις: οι δύο άνθρωποι που απαρτίζουν το ζευγάρι προσδοκούν να κάνουν σεξ με την ίδια επιθυμία, την ίδια συχνότητα και με τον ίδιο τρόπο. Ομως η προσδοκία αυτή είναι μη ρεαλιστική, ιδίως όταν η σχέση είναι μακροχρόνια.
Το άγχος της σύλληψης «σκοτώνει» το σεξ Η στιγμή που ένα ζευγάρι αποφασίζει να τεκνοποιήσει είναι πολύ ωραία. Πόσο εύκολη όμως είναι η σύλληψη; Το 85% των γυναικών που έχουν ελεύθερες σεξουαλικές επαφές μένουν έγκυοι μέσα σε έναν χρόνο. Όταν όμως περνούν οι πρώτοι μήνες χωρίς το ποθητό αποτέλεσμα, η σεξουαλική ζωή του ζευγαριού αλλάζει, ο αυθορμητισμός αντικαθίσταται από τον προγραμματισμό και η σεξουαλική ικανοποίηση από το αποτέλεσμα.
Γάμος χωρίς σεξ: ένα θέμα-ταμπού Σήμερα που τα περισσότερα ζευγάρια έχουν σεξουαλικές επαφές πριν από τον γάμο, φαίνεται δυσνόητο το να υπάρχουν ζευγάρια που, αν και παντρεμένα ή σε μακροχρόνια σχέση, δεν έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές. Ωστόσο το πρόβλημα είναι υπαρκτό και γνωρίζουμε πως κάποια ζευγάρια δεν έχουν ολοκληρώσει ποτέ, αν και έχουν κάνει συστηματικές προσπάθειες για να πετύχουν διείσδυση του πέους στον κόλπο
Τι προκαλεί σεξουαλική διέγερση στις γυναίκες Τα τελευταία χρόνια αποτελεί πρόκληση για τους επιστήμονες το να κατανοήσουν τι διεγείρει σεξουαλικά τις γυναίκες, διότι η γυναικεία σεξουαλικότητα φαίνεται να είναι πιο σύνθετη από την ανδρική
Ποια είναι η «φυσιολογική» σεξουαλική ζωή Τι περιλαμβάνει η «φυσιολογική» σεξουαλική ζωή; Πώς μπορεί να καταλάβει κάποιος αν καλύπτονται οι σεξουαλικές ανάγκες του/της συντρόφου του;
Οι ορμόνες πίσω από το σεξ, τον έρωτα και την αγάπη Είναι αλήθεια ότι το σεξ, το ερωτικό πάθος και η αγάπη είναι κυρίως παιχνίδια του μυαλού; Το ερώτημα είναι: μπορεί να συνυπάρξουν σεξ, ερωτικό πάθος και αγάπη;