Βιογραφικό

English French German Italian Portuguese Russian Spanish
Ευη Κυράνα:Ψυχολόγος - Σεξολόγος | Βιογραφικό

Η Δρ. Εύη Κυράνα είναι κάτοχος πτυχίου Ψυχολογίας από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, Master of Science στη Ψυχολογία Υγείας από το Πανεπιστήμιο του Bristol, Μεγάλη Βρετανία, και κάτοχος Διδακτορικού διπλώματος Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών. Εξειδικεύτηκε στην κλινική σεξολογία, ολοκληρώνοντας δύο κύκλους σπουδών: Το διετές μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Ψυχικής Υγιεινής (Ε.Π.Ι.Ψ.Υ.) του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τίτλος προγράμματος: Ψυχοσεξουαλικές Διαταραχές-Διάγνωση και Θεραπεία), και το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (ESSM).

Το 2013 της απονεμήθηκε ο τιμητικός (honorary) τίτλος Fellow of the European Committee on Sexual Medicine (honFECSM).

Το ερευνητικό της έργο περιλαμβάνει 18 διεθνείς δημοσιεύσεις. Το 2012 συμμετείχε με συγγραφή τριών κεφαλαίων στο βιβλίο 'The ESSM Syllabus of Sexual Medicine', ενώ τo 2013 επιλέχθηκε ως μια από τους 4 συντάκτες για το βιβλίο 'The EFS and ESSM Syllabus in Clinical Sexology', στο οποίο έχει συγγράψει 5 κεφάλαια. Το 2014 επιλέχθηκε ως μέλος της συντακτικής ομάδας της νέας έκδοσης του 'The ESSM Syllabus of Sexual Medicine'.

Είναι πρόεδρος στην Επιτροπή των εξετάσεων για τον Ευρωπαϊκό τίτλο «Ψυχο-σεξολογίας» (Exam Committee for the Certification of Psycho-sexologists), μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής (Educational Committee of the ESSM), καθώς και μέλος της Επιτροπής Εκπαίδευσης της Διεθνούς Εταιρείας Σεξουαλικής Ιατρικής. Επιπλέον, από το 2014, είναι μέλος της Διεθνούς Επιτροπής Κατευθυντήριων Οδηγιών για τη Σεξουαλική Ιατρική.

Παράλληλα, με την ιδιωτική άσκηση του επαγγέλματος, από το 2003 εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕ.Σ.Α.Υ.) του Α.Π.Θ. Στη διάρκεια αυτών των ετών, έχει συμμετάσχει στην υλοποίηση 7 ερευνητικών πρωτοκόλλων, μεταξύ των οποίων και στην μελέτη HOPES, στο δε εκπαιδευτικό έργο συμμετείχε σε 18 κλινικά φροντιστήρια.

Επίσης, από το 2012 συμμετέχει ως διδάσκουσα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ε.Π.Ι.Ψ.Υ. και σε όλες τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες του ESSM (ESSM School of Sexual Medicine, ABC course, Preparatory Course).